COVID-19 tesztelés Alsószeliben – 6. FORDULÓ – 2021. február 26. és 27.

Tisztelt Lakosok!

Folytatjuk tovább! … Öt hét elteltével már 3. hete a fekete fázisba tartozunk!!! A Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának grafikonjai és statisztikai számai további tesztelésre kötelezik a községet és a lakosokat is! Vélemény hozzáfűzése nélkül (no comment)…

A község a kialakult helyzet miatt kéri Önöket:

  • A pozitívan tesztelt és a velük egy háztartásban élő személyek tartsák be a számukra elrendelt kötelező karantént.
  • Miután szoros kapcsolatban állt egy COVID-19 vírussal fertőzött személlyel, köteles azonnal otthoni elszigeteltségben (karanténban) maradni, és legkorábban az érintkezést követő 8. napon PCR-tesztre jelentkezni a https://korona.gov.sk/poziadat-o-vysetrenie-na-covid-19 A kötelező karantén akkor kezdődik, miután megtudja, hogy szoros kapcsolatban állt valakivel, akiről kiderült, hogy COVID-19 vírussal fertőzött.
  • Azok a személyek, akik a COVID-19 megbetegedés tüneteit észlelték magukon a napokban, de még nincs náluk karantén elrendelve, a tesztelésre a 0908-320 426 telefonszámon jelentkezzenek be! Ők a mobil mintavételi hely előtt a gépjárművükben lesznek letesztelve.

Mindannyiunkon múlik, hogyan alakul a helyzet a környezetünkben. Elsősorban magunkért és közösségünkért vagyunk felelősek. Legyünk felelősek Alsószeli lakosaiért is, hogy minél kevesebb fertőzött legyen az otthonainkban! A szükségállapot ideje alatt az intézkedések megszegése bűncselekménynek minősül!

Ing. Kovács Lajos, polgármester

A teszteléssel kapcsolatos tudnivalókat és a lakosok érkezésének ütemtervét itt tekintheti meg – Vigyázat! Változás az érkezés ütemtervében!

GDPR – személyes adatok védelme