A Vízművek értesítője a közüzemi vízvezetéket használók számára

Értesítjük az alsószeli közüzemi vízvezeték használókat, hogy 2015.05.26-án befejeződött a közüzemi vízvezeték fertőtlenítése. 2015.05.27-ig a vezetékek tisztítása, öblítése folyik. A tisztítás ideje alatt a vízminőséget meghatározott mutatók alapján többször ellenőrzik. Javasoljuk a felhasználóknak, hogy saját belső vezetéküket is alaposan tisztítsák át használati víz segítségével. Egy méter belső vezeték megtisztításához a csatlakozókkal együtt kb. 0,5 liter vízre van szükség, pl. 30 méter belső vezeték megtisztításához legalább 15 liter vizet kell használni, ami a WC-tartály 5-6 alkalommal történő kiürítésének felel meg.

A hivatalos mintavétel tervezett időpontja 2015.05.27. Az előzetes adatok ismeretében 2015.05.29-én 13.00 órakor a Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal és a szolgáltató Vízművek munkatársai munkaértekezletet tartanak. Az értékek alapján döntés születik a közüzemi vízvezeték további használatáról, illetve az ideiglenes vízellátás tartálykocsikkal történő ellátásának beszüntetéséről. A munkaértekezlet eredményeiről 2015.05.29-én, pénteken tájékoztatjuk Önöket.

A megadott időpontig ivóvizet az autóbuszmegállónál parkoló tartálykocsiból vételezhetnek.

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlása alapján a fertőtlenítés ideje alatt a vezetékben található vizet ne használják:

  1. ivásra és főzésre

  2. közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszerek tisztítására

  3. személyi higiéniai célokra (fogmosásra)

A másodlagos fertőzésveszély elkerülése érdekében a tartálykocsiból történő ivóvíz elszállítása és további felhasználása során kizárólag erre a célra használt, megfelelő anyagból készült, zárható tárolóedények használata ajánlott, a vizet hűvös, sötét helyen tárolják. (ne legyen kitéve napsugárzásnak). A javasolt tárolási idő max. 2 nap.

A fertőtlenítés elvégzése, és a vízminta ellenőrzése után a közüzemi hálózatban található víz ismét fogyasztható lesz, melyről a helyi hangosbemondó segítségével, illetve a Vízművek és Alsószeli község honlapján tájékoztatjuk majd önöket. Megértésüket köszönjük.

Vágsellyén, 2015.05.26.