Értesítés a közüzemi vízvezeték fertőtlenítésének folyamatáról

Értesítjük az alsószeli közüzemi vízvezeték használókat, hogy 23-án és 24-én (szombat és vasárnap) a magánházak vízcsövei és csatlakozói megfelelő fertőtlenítése céljából valamennyi csapból engedjenek ki nagyobb mennyiségű vizet, hogy  a friss, fertőzésmentes víz a belső vízvezeték-hálózatba kerüljön.

Ivóvizet az autóbuszmegállónál parkoló tartálykocsiból vételezhetnek.

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlása alapján a fertőtlenítés ideje alatt a vezetékben található vizet ne használják:

  1. ivásra és főzésre

  2. közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszerek tisztítására

  3. fogmosásra

A vízvezetékben jelenleg található víz kizárólag használati víz azaz felhasználható személyi higiéniai célokra – tisztálkodásra, mosásra, takarításhoz, öntözéshez, WC öblítése,  stb.

A másodlagos fertőzésveszély elkerülése érdekében a tartálykocsiból történő ivóvíz elszállítása és további felhasználása során kizárólag erre a célra használt, megfelelő anyagból készült, zárható tárolóedények használata ajánlott, a vizet hűvös, sötét helyen tárolják. (ne legyen kitéve napsugárzásnak). A javasolt tárolási idő max. 2 nap.

A fertőzés forrását egy felsőszeli magánháznál megtalálták és a fertőzést 2015.05.21-én, 14.20 órakor megszüntették. A fertőtlenítés elvégzése, és a vízminta ellenőrzése után a közüzemi hálózatban található víz ismét fogyasztható lesz, melyről a helyi hangosbemondó segítségével, illetve a Vízművek és Alsószeli község honlapján tájékoztatjuk majd önöket. Megértésüket köszönjük.