Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/web/dolnesaliby.sk/www/wp-includes/blocks.php on line 20
Értesítés a közüzemi vízvezeték fertőtlenítéséről – Dolné Saliby – Alsószeli

Értesítés a közüzemi vízvezeték fertőtlenítéséről

Értesítjük az alsószeli közüzemi vízvezeték használókat, hogy 2015.05.22-én 9:27 órakor megkezdődött a közüzemi vízvezeték 0,2 mg/liter koncentrációjú klórdioxiddal történő fertőtlenítése. A fertőtlenítés várhatóan 2015.05.26-ig tart. A fertőtlenítés ideje alatt a víz klórdioxid koncentrációját rendszeresen ellenőrzik.

Ivóvizet az autóbuszmegállónál parkoló tartálykocsiból vételezhetnek.

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlása alapján a fertőtlenítés ideje alatt a vezetékben található vizet ne használják:

  1. ivásra és főzésre

  2. közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszerek tisztítására

  3. személyi higiéniai célokra (fogmosásra)

A másodlagos fertőzésveszély elkerülése érdekében a tartálykocsiból történő ivóvíz elszállítása és további felhasználása során kizárólag erre a célra használt, megfelelő anyagból készült, zárható tárolóedények használata ajánlott, a vizet hűvös, sötét helyen tárolják. (ne legyen kitéve napsugárzásnak). A javasolt tárolási idő max. 2 nap.

A fertőzés forrását egy felsőszeli magánháznál megtalálták és a fertőzést 2015.05.21-én, 14.20 órakor megszüntették. A fertőtlenítés elvégzése, és a vízminta ellenőrzése után a közüzemi hálózatban található víz ismét fogyasztható lesz, melyről a helyi hangosbemondó segítségével, illetve a Vízművek (www.zsvs.sk) és Alsószeli község (www.dolnesaliby.sk) honlapján tájékoztatjuk majd önöket. Megértésüket köszönjük.