4. Alsószeli Kemencefesztivál_2023.8.4-5._ÖSSZEFOGLALÓ + FOTÓK,VIDEÓK

A 4. Alsószeli Kemencefesztivál 2023. augusztus 4-én és 5-én került megrendezésre a kultúrház udvarán, a közösségi kemencék mellett. A pénteki program a helyi termelők termékbemutatójával vette kezdetét. A fesztivál ünnepélyes megnyitóján Ing. Kovács Lajos, polgármester és Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. Az esti szórakozáshoz a Republic Tribute Band és DJ Arti biztosította a talpalávalót.

A bográcsos ételek főzőversenye szombaton 12:00 órakor kezdődött. Az idén rekordnak számító 17 csapat mérette meg magát és mutatta be főzőtudományát. A bográcsokban többféle gulyás, töltött káposzta, pacalpörkölt, sertés- és marhapörkölt, disznótoros káposzta és egyéb finomságok készültek. Az öttagú zsűrinek bizony nehéz dolga volt, hogy kiválassza a legjobban sikerült ételeket. Az első három helyen végül a következő csapatok végeztek: 1. hely: KE-SZELI, 2. hely: Tončko s.r.o., 3. hely: JAGA Team. Az eredményhirdetés után a Varsás Néptáncegyüttes, a Bendő Zenekar, a Varsás Népdalkör, a helyi iskolások és óvodások, majd az Alsószeli Örömtánc lépett színpadra. A fellépők gazdag kultúrműsorral örvendeztették meg a közönséget. Ezt követte a Traja z Raja szlovák trió énekes-kabaré előadása és Hevesi Tamás magyar énekes koncertje. A hajnalig tartó szórakozásról az SZ+H Mulatós gondoskodott.

A fesztivál ideje alatt a gasztronómiai élményekből sem volt hiány. A kemencékben sültek a finomabbnál-finomabb ínyencségek, mint a pisztráng, oldalas, bordák, tépett hús, csülök. Nem hiányozhatott a kürtőskalács, cigánypecsenye, kolbász, hekk, de a jó bor és a kávékülönlegességek sem. A gyerekeket ugrálóvár és kisállatsimogató várta.

Örömünkre szolgál, hogy a kicsit esős időjárás ellenére szép számban ellátogattak a rendezvényünkre – 2 nap alatt több mint 1000 látogató.

Köszönjük a szponzorok mindennemű támogatását, az együttműködő szervezeteknek (Csemadok, önkéntes tűzoltószervezet, ZELE-ALSZIK, sportszervezet, Kisállattenyésztők Szervezete Felsőszeli, Öreg-Feketevíz HACS), a résztvevő csapatoknak, a fellépőknek, a helyi termelőknek, árusoknak, a község munkatársainak és lakosainknak a társszervezési munkákat és a jó hangulatot!

 

További fényképek és videók az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg:
video_bográcsfőző verseny_súťaž vo varení kotlíkových špecialít:
video_kultúrműsor1_kultúrny program1:
video_termékbemutató_miestne výrobky:
FOTO_2023.8.5._bográcsfőző_csapatok_súťažiace tímy: https://eu.zonerama.com/SzabadosLaszlo/Album/10189413
FOTO_2023.8.5._kultúrműsor_esti mulatság_kutúrny program_večerná zábava: https://eu.zonerama.com/SzabadosLaszlo/Album/10189413