Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/web/dolnesaliby.sk/www/wp-includes/blocks.php on line 20
3. Alsószeli Kemencefesztivál – FÉNYKÉPEK – Dolné Saliby – Alsószeli

3. Alsószeli Kemencefesztivál – FÉNYKÉPEK

A 3. Alsószeli Kemencefesztivál 2022. augusztus 5. és 7. között került megrendezésre a kultúrház udvarán, a közösségi kemencék mellett, a Kandia halastavon és a futballpályán. A fesztivál a kenyérsütő tanfolyammal indult, amely iránt nagy volt az érdeklődés – 23-an szerették volna elsajátítani a kenyérsütés fortélyait. A kenyereket a kemencékben sütötték. Mindenhol a friss kenyér illatta terjengett – gyönyörűek, és persze finomak lettek. Később a řicmanicei zenei együttes és Szekeres Adrien koncertjét hallhattuk és láthattuk. Az esti szórakozást a Hegyi Tesók biztosították.

A bográcsfőző versenyen 13 csoport mérette meg magát. Ezalatt sültek a jobbnál-jobb kemencés finomságok – csülök, pisztráng és kolbász. Délután az iskolás és óvodás gyermekeink újra megmutatták, milyen ügyesek – nagyon szép kultúrműsort adtak elő. Utána jókat nevettünk a stand up humoristák viccein, nosztalgiáztunk Pavol Hammellel, végül DJ Arti jól megtáncoltatott bennünket.

A vasárnapi programok a futballpályán és a Kandia halastavon zajlottak – kipróbálhattuk az új vizibicikliket és csónakázni is lehetett.

Köszönjük az együttműködő szervezeteknek (Csemadok, önkéntes tűzoltószervezet, ZELE-ALSZIK, sportszervezet, Kisállattenyésztők Szervezete Felsőszeli, Öreg-Feketevíz HACS), résztvevő csapatoknak és lakosainknak a társszervezési munkákat és a jó hangulatot!

A FÉNYKÉPEKET SZABADOS LÁSZLÓ KÉSZÍTETTE (Zonerama) :

  1. nap (péntek – 2022. 8. 5.) 
  2. nap (szombat – 2022. 8. 6.) – bográcsfőző verseny
2. nap (szombat – 2022.8.6.) – színpadi fellépések
3. nap (vasárnap – 2022. 8. 7. ) – futballmérkőzések: Alsószeli – Hidaskürt, Alsószeli – Pannonhalma
3. nap (vasárnap – 2022. 8. 7.) – csónakázás és vizibiciklizés a Kandián

Plakát – Meghívó