kormany tamogatas

 

„Alsószeli község története 1217 – 2007” címen jelent meg Alsószeli Község Önkormányzata kiadványaként 2007-ben községünk monográfiája PaedDr. Pukkai László szerkesztésében.

Annak ellenére, hogy a 2007-ben megjelent könyv gazdag illusztrációs anyagot is tartalmaz, szükségét érezzük, hogy községünk nevének első írásos említésének nyolcszázadik évfordulóján, 2017-ben, bővebb, illetve kibővített képes, digitális formában megjelenő mellékletet készítsünk a község történetéhez. Ebben részben felhasználjuk a 2007-es könyv illusztrációit is, de a könyv kereteit messze túlhaladó lehetőségeket kihasználva jóval gazdagabb anyagot, s ennek segítségével a községünk múltbeli és mai életének jóval több mozzanatát tárjuk képek segítségével az érdeklődők elé.

Célunk az is, hogy a nyolcszáz éves évforduló kapcsán községünk lakosait kiadványunkkal arra ösztönözzük, gyűjtsék, becsüljék meg a családjuk birtokában, illetve a fiókok, szekrények, dobozok mélyén, padlásokon található az újkori és legújabb kori történelmünket dokumentáló ereklyéket, emlékeket, képeket, iratokat, nyomtatványokat, melyek segítségével, biztosak vagyunk benne, tervezett falumúzeumunk kiállítási anyagát gazdagíthatjuk majd.